Βιογραφικό

 

ΩΡΛ Κωνσταντάρας_Νίκος

 

Ο γιατρός Νίκος Κωνσταντάρας γεννήθηκε το 1960 στην Αθήνα. Είναι το μεγαλύτερο παιδί πολύτεκνης μικροαστικής οικογένειας. Το 1977 τελείωσε το Β Λύκειο Αρρένων Αιγάλεω με «Άριστα» και τον Ιούνιο του 1983 πήρε το πτυχίο της Ιατρικής από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με «Λίαν Καλώς». Υπηρέτησε τη στρατιωτική θητεία του ως οπλίτης Ιατρός στο Στρατό Ξηράς και ακολούθως έκανε το Αγροτικό του στην ορεινή περιοχή Βόιον του Νομού Κοζάνης.

 

Το 1991 αναγορεύτηκε διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών με παμψηφεί «Άριστά». Το 1993 τελείωσε την ειδίκευση του στην Ωτορινολαρυγγολογία, στην Πανεπιστημιακή Κλινική της Πάτρας και από τότε ιδιωτεύει στη Νέα Κηφισιά. Συνεργάζεται με πολύ γνωστά Ιδιωτικά Νοσηλευτήρια, όπου νοσηλεύει τους ασθενείς του (ενήλικες και παιδιά) και πραγματοποιεί το σύνολο της γκάμας των χειρουργείων της ειδικότητας του.

Από το 1999 είναι, επίσης, προϊστάμενος της Ιατρικής Ελεγκτικής υπηρεσίας ΕΛΤΑ και τακτικό μέλος των υγειονομικών επιτροπών του ΕΛΤΑ και του ασφαλιστικού του φορέα (ΤΑΥΤΕΚΩ).

Παράλληλα, έχει παρακολουθήσει επιτυχώς περισσότερα από 80 σεμινάρια και συνέδρια σχετικά με την ειδικότητα του, έχει συμμετάσχει σαν ομιλητής και εκπαιδευτής σε 7 και έχει μετεκπαιδευτεί, μεταξύ άλλων:

  •  στην χρήση των Laser (1999, Γενεύη)
  • στην Ωτοχειρουργική (2004, Μπορντώ)
  • στην Ενδοσκοπική Χειρουργική (2003, Κολωνία)
  • στην ΩΡΛ Αλλεργία (1991, Αθήνα)
  • και στην αισθητική προσώπου (2009, Μπέρμινχαμ).

Έχει πλούσια συγγραφική δραστηριότητα στα επιστημονικά πεδία της ειδικότητας του (περισσότερες από 50 επιστημονικές εργασίες, που ανακοινώθηκαν σε Πανελλήνια ή Πανευρωπαϊκά Συνέδρια ή δημοσιεύτηκαν σε Ελληνικά ή Ευρωπαϊκά περιοδικά). Επίσης αρθρογραφούσε ανελλιπώς από το 1990 μέχρι το 2009, πραγματευόμενος γενικά ιατρικά θέματα σε εκλαϊκευμένη μορφή, σε μεγάλο εβδομαδιαίο περιοδικό ποικίλης ύλης.

Κατέχει άπταιστα την Αγγλική γλώσσα.