Χειρουργική σιελογόνων αδένων και θυρεοειδούς

Οι επεμβάσεις αυτές αφορούν τους μεγάλους αδένες, που παράγουν σάλιο και είναι τρία ζεύγη: Οι παρωτίδες, οι υπογνάθιοι και οι υπογλώσσιοι. Αν και όχι πολύ συχνά, οι αδένες αυτοί παρουσιάζουν παθολογία, που συνίσταται κυρίως σε απόφραξη της εξόδου του σάλιου από μικρές πέτρες, που παράγονται από το σάλιο, σε φλεγμονές ή σε καλοήθεις ή (πολύ σπάνια) κακοήθεις όγκους. Ανάλογα με την πάθηση, η αντιμετώπιση μπορεί να είναι συντηρητική (με φάρμακα) ή χειρουργική (τμηματική ή ολική αφαίρεση του αδένα, κ.α.). Πρόκειται για λεπτές επεμβάσεις υψηλής τεχνικής, που λύνουν ωστόσο το πρόβλημα σε μεγάλο βαθμό ριζικά.

Αναφορικά με την αφαίρεση του θυρεοειδή, επίσης εργώδης και λεπτή επέμβαση, η ένδειξη της καθορίζεται από τον Ενδοκρινολόγο και αφορά σειρά παθήσεων του θυρεοειδή, που δεν αντιμετωπίζονται με άλλο τρόπο.

Πρόσφατη ενημέρωση

Ιδιαίτερα επιθυμούμε να υπογραμμίσουμε ότι τα ιατρεία μας δραστηριοποιούνται με εξειδίκευση και εμπειρία:

  • Στη διάγνωση και θεραπεία των Αλλεργιών, ιδίως του αναπνευστικού συστήματος. Υπάρχει για το σκοπό αυτό διαθέσιμο το πλέον πλήρες σετ εισπνεόμενων αλλεργιογόνων, που συμβάλλει στη διάγνωση των αλλεργιών, ενώ, παράλληλα με τη σύσταση θεραπευτικής αγωγής (εμβολίων), προσπαθούμε με κάθε τρόπο (ενημερωτικά έντυπα, προφορικές οδηγίες κ.α.) να βοηθούμε τους αλλεργικούς να έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής, μέχρι να έχουν αποτελέσματα από τα έμβόλια.

  • Στην ιατρική αισθητική προσώπου (εφαρμογή BOTOX και υαλουρονικού οξέος και μεσοθεραπείες). Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι ποιοτικά, κορυφαία και η εφαρμογή τους γίνεται με όλους τους κανόνες και τα ισχύοντα πρωτόκολλα.