Αντιμετώπιση ροχαλητού και απνοιών

Το ροχαλητό και η επιδείνωση του (οι άπνοιες στον ύπνο) αποτελούν πολύ σημαντικό και συχνό πρόβλημα της μέσης κυρίως ηλικίας, αλλά και των παχύσαρκων ατόμων, ανθρώπων που κουράζονται πολύ και αυτών που καταναλώνουν οινοπνευματώδη πριν πλαγιάσουν.

Η σχέση της ειδικότητας μας με το πρόβλημα εντοπίζεται στο ότι καλείται να διορθώσει ανατομικές ανωμαλίες του ανώτερου αναπνευστικού (μύτης, φάρυγγα), ανωμαλίες που εμποδίζουν την ελεύθερη και «αθόρυβη» διέλευση του αέρα προς τους πνεύμονες.

Οι συχνότερες ανατομικές ανωμαλίες, που δημιουργούν ή συμβάλλουν στη δημιουργία ροχαλητού ή απνοιών είναι το στραβό ρινικό διάφραγμα, οι υπερτροφικές κάτω ρινικές κόγχες, οι μεγάλες αμυγδαλές, η ευμεγέθης σταφυλή και η «ξεχειλωμένη» ή υπερτροφική μαλθακή υπερώα (το πίσω μέρος του ουρανίσκου).

Οι ανωμαλίες αυτές διορθώνονται χειρουργικά και συμβάλλουν σημαντικά στη λύση του προβλήματος. Παράλληλα, ωστόσο, πρέπει ο ασθενής να χάσει βάρος, αν είναι παχύς, να φροντίζει να μην εξαντλείται σωματικά, κατά τη διάρκεια της μέρας και να μην πίνει οινοπνευματώδη πολύ αργά το βράδυ.

Πρόσφατη ενημέρωση

Ιδιαίτερα επιθυμούμε να υπογραμμίσουμε ότι τα ιατρεία μας δραστηριοποιούνται με εξειδίκευση και εμπειρία:

  • Στη διάγνωση και θεραπεία των Αλλεργιών, ιδίως του αναπνευστικού συστήματος. Υπάρχει για το σκοπό αυτό διαθέσιμο το πλέον πλήρες σετ εισπνεόμενων αλλεργιογόνων, που συμβάλλει στη διάγνωση των αλλεργιών, ενώ, παράλληλα με τη σύσταση θεραπευτικής αγωγής (εμβολίων), προσπαθούμε με κάθε τρόπο (ενημερωτικά έντυπα, προφορικές οδηγίες κ.α.) να βοηθούμε τους αλλεργικούς να έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής, μέχρι να έχουν αποτελέσματα από τα έμβόλια.

  • Στην ιατρική αισθητική προσώπου (εφαρμογή BOTOX και υαλουρονικού οξέος και μεσοθεραπείες). Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι ποιοτικά, κορυφαία και η εφαρμογή τους γίνεται με όλους τους κανόνες και τα ισχύοντα πρωτόκολλα.