Ρινοπλαστική

Αποτελούν ένα σημαντικό μέρος της χειρουργικής μας δραστηριότητας. Αφορούν κυρίως δυσμορφίες (εκ γενετής ή μετά από τραυματισμό) της μύτης και δυσμορφίες των πτερυγίων των αυτιών (κυρίως «πεταχτά» αυτιά). Πολλές από τις δυσμορφίες της μύτης δημιουργούν και λειτουργικά προβλήματα, επηρεάζοντας αρνητικά την αναπνοή από τη μύτη. Έτσι είναι ανάγκη να διορθωθούν χειρουργικά, όχι μόνο για αισθητικούς λόγους.

Η άποψη που επικρατεί είναι ότι σε αισθητικές επεμβάσεις, ειδικά της μύτης, πρέπει ο χειρουργός να φροντίσει με την ίδια επιμέλεια και τη λειτουργικότητα του οργάνου (καλή ρινική αναπνοή), το ίδιο όπως και την εξωτερική του εμφάνιση. Γι αυτό οφείλει να γνωρίζει πολύ καλά και τη χειρουργική της μύτης (εκτός από ρινοπλαστική), γεγονός που αναμφισβήτητα δίνει ένα πολύ καλό πλεονέκτημα σε όσους ωτορινολαρυγγολόγους έχουν τη σχετική εμπειρία και εκπαίδευση.

Αναφορικά με τις επεμβάσεις αυτές καθαυτές, γενικά πρόκειται για αρκετά χρονοβόρες (χρόνος χειρουργείου 1,5 – 3 ώρες συνήθως), χωρίς ή με εύκολα ελεγχόμενο πόνο, με ανάρρωση 5 – 20 ημερών και με τελικό αποτέλεσμα που, στη μύτη πχ, το περιμένουμε μετά από 3 – 6 μήνες.

Πρόσφατη ενημέρωση

Ιδιαίτερα επιθυμούμε να υπογραμμίσουμε ότι τα ιατρεία μας δραστηριοποιούνται με εξειδίκευση και εμπειρία:

  • Στη διάγνωση και θεραπεία των Αλλεργιών, ιδίως του αναπνευστικού συστήματος. Υπάρχει για το σκοπό αυτό διαθέσιμο το πλέον πλήρες σετ εισπνεόμενων αλλεργιογόνων, που συμβάλλει στη διάγνωση των αλλεργιών, ενώ, παράλληλα με τη σύσταση θεραπευτικής αγωγής (εμβολίων), προσπαθούμε με κάθε τρόπο (ενημερωτικά έντυπα, προφορικές οδηγίες κ.α.) να βοηθούμε τους αλλεργικούς να έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής, μέχρι να έχουν αποτελέσματα από τα έμβόλια.

  • Στην ιατρική αισθητική προσώπου (εφαρμογή BOTOX και υαλουρονικού οξέος και μεσοθεραπείες). Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι ποιοτικά, κορυφαία και η εφαρμογή τους γίνεται με όλους τους κανόνες και τα ισχύοντα πρωτόκολλα.